ما چربی ها را از منابع گیاهی و حیوانی دریافت می کنیم.
روغن بادام زمینی، روغن زیتون و روغن گیاهی همگی چربی هایی هستند که از گیاهان به دست می آیند.
چربی روی یک تکه گوشت نمونه ای از چربی و روغن حیوانی گوسفندی بدون بو است.
کره نیز یک چربی حیوانی است زیرا از شیر گاو به دست می آید.
در این تحقیق، دانشآموز درباره شباهتها و تفاوتهای بین چربیهای گیاهی و حیوانی نتیجهگیری، ثبت و خشک کردن را مشاهده میکند.
رویه آزمایشی به این صورت است که مواد لازم را جمع آوری کنید.
روی کیسه های پلاستیکی قابل آب بندی مجدد برچسب «آب»، «کره» و روغن حیوانی گوسفندی لرستان بزنید.
آب، کره و سبزی را در کیسه پلاستیکی مناسب قرار دهید و محکم ببندید. مشاهده و ثبت کنید.
از یک بزرگسال بخواهید حدود 2 فنجان آب داغ در کاسه بریزد.
کیسه های پلاستیکی مهر و موم شده را در آب قرار دهید، کیسه های پلاستیکی را حدود پنج دقیقه در آب داغ بگذارید. تغییرات را مشاهده و ثبت کنید.
کیسه کاغذی قهوه ای را صاف روی میز قرار دهید، روی کیسه سه قسمت بکشید و روی قسمتهای «آب»، «روغن» و «کره» برچسب بزنید.
کیسه های پلاستیکی را از آب داغ خارج کنید، با احتیاط یک سواب پنبه ای را در هر یک از کیسه ها فرو کنید و نوک آن را خیس کنید.
کیسه های پلاستیکی را دوباره ببندید، هر سواب پنبه ای را روی قسمت مناسب کیسه کاغذی قهوه ای قرار دهید، پنج دقیقه صبر کنید تغییرات را مشاهده و ثبت کنید.
یک تکه کاغذ مومی روی میز قرار دهید.،با استفاده از نوار چسب، سه قسمت روی کاغذ مومی ایجاد کنید.
قسمتهای «آب»، روغن حیوانی گوسفندی کرمانشاهی و «کره» را برچسب بزنید.
با استفاده از نی ها، یک قطره از هر مایع را با دقت از کیسه ها جدا کرده و در قسمت مربوطه قرار دهید، برای هر مایع از نی متفاوت استفاده کنید. مشاهده و ثبت کنید.
از نی استفاده کنید تا مایعات را با دقت مخلوط کنید: آب/روغن، آب/کره و کره / روغن حیوانی روژان.
بعد از هر اختلاط مشاهده و ضبط کنید، روی دو فنجان برچسب «روغن» و «کره» بزنید، در هر فنجان ½ فنجان آب بریزید. سپس روغن یا کره را از کیسه های پلاستیکی به فنجان مناسب اضافه کنید. مشاهده و ثبت کنید.
- منابع:
- تبلیغات: